Ako financovať cestovanie?

Ako financovať cestovanie?

Možno nemáte peniaze na rozhadzovanie alebo si len radi strážite rozpočet. Pri cestovaní sa to môže zdať ako prekážka, no nie je tomu tak. Naše rady Vám ukážu, ako cestovať a pritom neskrachovať. 

 

Zvážte svoje výdavky

Skúste sa racionálne zamyslieť: skutočne potrebujete tretí pár lodičiek, blúzku alebo novú kabelku prípadne lepší telefón? Prechádzate sa po nákupnom centre a zahľadíte sa do výkladu. Zrazu Vás začne strhávať nutkavý pocit priam túžba, niečo si kúpiť. Ak nie ste dosť odhodlaný odolať, podľahnete a kúpite si vec, ktorú vlastne nepotrebujete. Ak je Vaša túžba objavovať silnejšia ako nakupovať, môžete si namiesto novej kabelky predstaviť napríklad prechádzku po pamiatkach Petrohradu. Zážitky sú predsa najlepšie suveníry, nie? Obmedzenie výdavkov je najjednoduchšou metódou, ako ušetriť peniaze na cestovanie.

 

Nájdite si vedľajší príjem

Mnohé práce si vyžadujú 100% času a koncentrácie, teda človeku nezostane energia ani čas na ďalšiu prácu. Spravidla ale tieto práce bývajú veľmi dobre zaplatené. Ďalším typom prác sú zamestnania, kde človek odpracuje 8 hodín a ide domov. Ak však za 8 hodín nezarobí dostatok prostriedkov a má nejaký voľný čas, môže ho venovať brigáde. Brigádne môžete napríklad doučovať školákov, prekladať texty, písať články alebo dokladať tovar, roznášať letáky, vypomáhať na stavbách. Na stránke Ja spravím sa môžete registrovať a poskytovať Vaše služby. Alebo môžte využiť portál profesia.sk, kde nájdete tisícky voľných pracovných pozícii.

 

Pracujte na dobrovoľníckej báze

V dnešnom globalizovanom svete je mnoho programov, ktoré podporujú dobrovoľnícke práce v cudzine Stačí  si vybrať projekt na ktorom chcete pracovať, vyplniť prihlášku, napísať motivačný dopis a veriť že práve Vaša prihláška bude tá, ktorá zaujme najviac. Takýmto spôsobom môžete byť užitoční a vo voľnom čas spoznávať miestnu krajinu.

Užitočný link pre nádejných dobrovoľníkov:  http://www.mladiinfo.sk/ 

 

Toľko naše tipy k financovaniu cestovania. Koniec výhovorkám, hor sa loviť zážitky!