Ubytovanie v Moskve - kde môžete prespať počas výletu?

Ubytovanie v Moskve - kde môžete prespať počas výletu?

Moskva je známa exkluzívnymi luxusnými hotelmi, kde jedna noc stojí toľko, čo priemerná mesačná mzda v hospodárstve na Slovensku. Hviezdy hudobného neba, politici či podnikatelia na obchodných cestách sa radi nechávajú rozmaznávať opulentnou nádherou a dokonalým dizajnom a čistotou hotelových izieb.

Hlavné mesto Ruska má podľa Hogg Robinson Group (poskytovateľ cestovných služieb, ktorý robí každoročné hodnotenia hotelov) za rok 2017 najvyššiu priemernú cenu za ubytovanie na noc - 302 € - spomedzi 50 svetových metropol.

Medzi najdrahšie patrí Hotel Metropol, postavený na prelome 19. a 20. storočia, za ktorého najlepší apartmán (Ambassador Suite) zaplatíte v prepočte cca 2,115 €. V tomto apartmáne bývajú ubytovaní najvzácnejší hostia moskovského spoločenského života.

Apartmán v hoteli Metropol. Zdroj obrázka: http://metropol-moscow.ru/en/rooms/nomera-art-deko/#room-block-8762

Z okna majú dokonalý výhľad na námestie Tverskaja a Boľšoj teater. No a medzi inventárom troch izieb nájdete aj klavír, na ktorom hral kráľ popu Michael Jackson v roku 1993. Tento špičkový art nouveau hotel s nádhernou fasádou má nádherne zdobený interiér, na ktorého majolikových mozaikách sa podieľali mnohí ruskí umelci, medzi inými aj Mikhail Vrubel.

V blízkosti Boľšoj teatra sa nachádza ďalší hotel, v ktorom bežní návštevníci bývajú ubytovaní len sporadicky - Penthouse Ararat Park Hyatt. Madonna, Rihanna, George Michael či Hugh Jackman si užívali skvelé jedlo z hotelovej terasy, z ktorej je parádny výhľad na celú Moskvu, poprípade si dali jacuzzi s pohľadom na Kremeľ. Noc v hotelovom apartmáne stojí 4,895 €.

 

Apartmán hotelu Penthouse Ararat Park Hyatt. Zdroj obrázka: https://www.hyatt.com/en-US/hotel/russia/ararat-park-hyatt-moscow/mosph?stop_mobi=yes

Najdrahšie sú ale apartmány v hoteli Ritz - Carlton a kráľovský apartmán Požarský v hoteli Four Seasons. Noc v týchto apartmánoch vás vyjde na 16,321€. Panoramatický výhľad na Kremeľ, vlastná sauna, mramorová kúpeľna a kuchyňa, 24 hodinový hotelový servis len pre tento apartmán a zabezpečenie zvýšenej bezpečnosti hostí sú v apartmáne Ritz samozrejmosťou. Four Seasons ponúka viac menej to isté plus jednu vtipnú stalinovskú historku. Architekti ukázali Stalinovi dva návrhy stavby s dvomi rôznymi verziami fasády na jednom papieri, on to podpísal bez komentára. A keďže sa stavitelia báli opýtať nevyspytateľného vodcu, ktorý návrh sa mu páči, skombinovali ich a postavili asymetrickú fasádu podľa kompromisu skíc. Fotka hotela Four Seasons je na titulke článku. 

Výhľad z apartmánu v hoteli Ritz -  Carlton. Zdroj obrázka: http://www.ritzcarlton.com/en/hotels/europe/moscow/rooms-suites

Poďme sa ale pozrieť na ubytovanie pre bežných smrteľníkov. Za trojhviezdičkový hotel dáte od 50 € do 100 € za noc. Noc v hosteli vám zaúčtujú za 30 €, rátajte však s tým, že o kúpeľňu sa budete deliť s celým poschodím a do centra mesta dochádzať.

Poschodové postele moskovského hostela. Zdroj obrázka: https://www.pogostite.ru/en/katalog-gostinits/moskva/dobrohostel

Ak vám neprekáža nasťahovať sa k niekomu domov, využite služby portálu airbnb.com. Nájdete tu izby na prenájom u miestnych Moskovčanov, ale rozhodnúť sa môžete aj pre prázdne byty, no prídete o čaro ruskej pohostinnosti a možnosť spoznať ich každodenný život.

Našim klientom zabezpečujeme príjemné ubytovanie v širšom centre Moskvy v dobrom pomere cena:kvalita. Konkrétne tipy Vám radi dáme na info@objavujsvet.sk alebo na 0948 363 303. 

Informácie o hoteloch, použité v tomto článku, máme zo stránky: https://www.rbth.com/arts/lifestyle/2017/07/14/travel-like-madonna-the-5-most-expensive-suites-in-moscow-hotels_801417