Kam na kávu v Petrohrade - našich 5 obľúbených kaviarní!

Kam na kávu v Petrohrade - našich 5 obľúbených kaviarní!

Nielen v Európe, ale aj v Rusku sa stále viac rozvíja kaviarenská kultúra. Je to dobrá správa pre turistov, ktorí si po celom dni chodenia po meste radi oddýchnu pri šálke dobrej kávy. V centre Petrohradu nájdete kaviarne na každom rohu, mnohé z nich však patria k veľkým reťazcom a môžu pôsobiť trochu neosobne. Preto sme pre vás vybrali päť malých kaviarničiek s domácou atmosférou, kde nájdete skvelú kávu za rozumné (демократичные – demokratické) ceny.

1. Kofe na kuchne/ Кофе на кухне

Kofe na kuchne, čiže „Káva v kuchyni“ je útulná kaviareň na nábreží rieky Fontanka, len dve minúty chôdze od Nevského prospektu. Je to lokálny podnik, ktorý začal skromne pod názvom Больше кофе („Viac kávy“) a postupne sa vypracoval na úspešný biznis so štyrmi prevádzkami v Petrohrade. Často tu býva plno, ale ich vynikajúca káva stojí za to.

Adresa: Naberezhnaya reki Fontanki 17, stanica metra Nevsky prospekt

2. Surf Coffee

Surf Coffee je malá sieť kaviarní s prevádzkami vo viacerých ruských mestách. Je to perfektné miesto pre tých, čo hľadajú pohodu a komfort. Po náročnom dni v meste si tu môžete oddýchnuť na gauči alebo v hojdacom kresle, samozrejme so šálkou kávy v ruke.

Adresa: Liteyniy prospekt 59, stanica metra Vladimirskaya

3. Espresso Bike

Táto kaviareň je skrytá v podzemí business centra neďaleko od Kazanskej katedrály. Interiér je jednoduchý a zvyčajne tu nie je veľmi rušno, takže si kávu môžete vychutnať v tichej a pokojnej atmosfére. Ponúkajú tu bohatý výber rôznych druhov kávy a určite sa tu nájde niečo pre každého.

Adresa: Kazanskaya Ulitsa 7a, stanica metra Nevsky Prospect

4. Character coffee

Asi 20 minút chôdze od Nevského prospektu sa nachádza táto malá a útulná kaviareň, kde podávajú raňajky počas celého dňa. Ak sa chcete vyhnúť davom v centre mesta, toto je miesto pre vás. Okrem toho majú veľmi milý personál, takže názov neklame - je to naozaj kaviareň s charakterom!

Adresa: Naberezhnaya reki Fontanki 109, stanica metra Sennaya Ploshad

5. Rudy’s Coffee Shop

Pravdepodobne ste si už všimli, že káva so sebou (с собой) je v Petrohrade veľmi populárna. Nie vo všetkých stánkoch majú kvalitnú kávu, ale tá v Rudy’s Coffee Shop patrí k najlepším. Odporúčame aj ich výbornú horúcu čokoládu!

Adresa: Liteyniy prospekt 47, stanica metra Vladimirskaya

Článok sme prevzali a upravili zo stránky http://russiancourses.com/blog/coffee-shops-st-petersburg/