5 vecí, ktoré si zobrať na poznávací zájazd

5 vecí, ktoré si zobrať na poznávací zájazd

Už sa Vám to niekedy stalo? Choaticky prehľadávate vrecká a tie peniaze/kľúče/mobil/čokoľvek iné akoby sa pod zem prepadli. To sú momenty, kedy človeka oblieva studený pot. Na čo myslieť a čo určite nezabudnúť, keď sa vyberiete spoznávať iný kraj?

1) doklady – VÍZA

Pri cestovaní obzvlášť mimo Európu sú cestovný pas a víza často nevyhnutnosťou. Vízová povinnosť je závislá na krajine, do ktorej sa vyberieme. Tu nájdete kompletný zoznam krajín a ich vízových povinností.

 2) taštička na doklady

V cudzine je potrebné mať dokumenty preukazujúce vašu totožnosť neustále pri sebe. Ako cestovateľ v mnohých prípadoch musíte mať pri sebe viac dokladov ako v domácej krajine (cestovný pas, potvrdenie o poistení, lokálnu menu), preto Vám šikovná taštička na doklady pomôže zorganizovať vaše dokumenty.

3) fotoaparát, baterku, pamäťovú kartu a nabíjačku na fotoaparát

Kvalitný fotoaparát s dobrou optikou oceníte hlavne pri nočných foteniach. Vymakaná optika a snímač s veľkým rozlíšením zabezpečí skvelé fotky z vašich nočných potuliek. Zážitky sú predsa najlepšie suveníry z ciest a občas si ich treba pripomenúť obrazovým materiálom.

4) dáždnik – najlepšie skladací

Skladací dáždnik nezaberie veľa miesta v ruksaku alebo v taške a počas dažďa je nenahraditeľným spoločníkom.

5) pohodlné topánky a pohodlné oblečenie

Dlhé prechádzky sú základom všetkých poznávacích výletov. Doprajte si  pohodlie počas objavovania. Pohodlné topánky a ležérne oblečenie sú ideálnou kombináciou pre objaviteľov či pri prechádzkach pomedzi pamiatky Petrohradu alebo pri návšteve Gruzínska.